מנהגי אבלות

השאלה: בס"ד
שלום רב!
דרך אגב אי אפשר לבחור אל מי מופנת השאלה.
אנחנו נמצאים בשנת אבל על אבא.
1. אני באבל , האם מותר לאשתי או לי להכין עוגיות למשלוח מנות לפורים ? והאם מותר לה או לי לשלוח רגיל משלוח מנות?
2. אמא שלי רוצה ללכת לבקר את קבר אבי האם מותר לה או שיש מניעה מללכת? רק 3 חודשים עברו מאז שאבי נפטר?
תודה מראש
פרץ רפאל

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/9/2013 9:00:10 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מן השמים תנוחם.

1. מנהג הספרדים שאין אבל שולח משלוח מנות, רק משלוח מנות אחד, במשלוח זה אפשר להכניס כל מה שרוצים. אולם אשתך יכולה לשלוח לחברותיה.
2. אמך יכולה ללכת, אולם יש קהילות שלא הלכו כל השנה, ורבים הקלו בכך, ואם קשה לה עם הדבר אפשר להקל.