מנהגי אבלות

השאלה: שלום רב,
לאחר טקס גילוי מצבה לסבתנו ניגשנו לסעודת מצווה במתחם בית העלמין. חלקנו לא נטלנו ידיים לפני סעודת המצווה אלא רק ביציאה מבית העלמין בעוד אחרים כן נטלו ואמרו לנו כי היינו צריכים לעשות כן לפני הסעודה. מה משמעות הדבר מבחינת ההלכה או שמדובר במנהגים בלבד? ידוע כי הדבר קשור לטומאה אך האם יש לעבור תיקון כלשהו באם נעשה נזק בכך שלא נטלנו בטרם הסעודה?
בברכה ובתודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/31/2013 8:34:57 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

המנהג הוא ליטול ידים קודם האוכל. אבל זה לא דין וכדו´, ולכן מי שלא נטל ידים קודם יכול ליטול לאחר מכן.

חג כשר ושמח