מלבין פני חברו

השאלה:

כתוב המלבין פני חברו ברבים אין לו חלק בעולם הבא גם אם היה לו מעשים טובים אני מאוד מוטרד מיזה כי אני חוזר בתשובה ובכל כך הרבה אנשים פגעתי ואני לא יודע איך אני יבקש סליחה מכולם כי אני לא כל כך זוכרר אז מקווה שתוכל לענות לי

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 7:11:52 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אי אפשר לבקש מכולם, אבל עצם זה שאדם משתנה לפי דעת הרמב"ם הכוונה היא שלא זה האדם שחטא, ולא זה האדם שהלבין. ועל כן בשינוי גדול יש קצת תשובה על הדבר. אולם הדרך הטובה היא להרבות בקדושה, כדברי הגמ´ שכל ת"ח שמעשיו נאים הבריות אומרות ראו זה שלמד תורה.