מותר לקנות??

השאלה: בס"ד
צהריים טובים לכבוד הרב.

אני ואמא שלי רצינו לקנות לפני שבועיים בערך איזה מכשיר כזה של שעווה כאילו זה קופסא כזאת ושמים בה שעווה ומחממים בתוכה את השעווה וקונים את זה באינטרנט,ואמא שלי התקשרה לברר כמה זה עולה לפני שבועיים אם אני זוכרת יכול להיות שזה היה לפני בין המצרים שהיא ביררה או בבין המצרים אני לא ממש זוכרת היא ביררה את המחיר ואז אמרה שהיא תתקשר פעם הבאה ואולי היא תקנה משהו כזה ואז המחשב שלנו יתקלקל ונמחק לאמא שלי המספר של האישה הזאת מהאינטרנט כדי להזמין את זה ואז כשאחי תיקן את המחשב אמא שלי אמרה לי שאני אביא לה את המספר של האישה הזאת כדי שאמא שלי תזמין את המכשיר של החימום שעווה וחשבתי לעצמי שאני לא אביא לה את המספר כי אסור להתחדש בבין המצרים.
כבוד הרב..עוד חודש ויום בע"ה אני מתגייסת ואני רוצה להשתמש במכשיר הזה של השעווה לפני הגיוס ואני מפחדת שאם נזמין את זה אחרי תשעה באב ההזמנה תתעכב ואז זה יגיע מאוחר..אז רציתי לשאול אם מותר לנו להזמין את זה עכשיו בתשעת הימים של תשעה באב ואם זה יגיע לפני שיגמר תשעה באב לא נשתמש בזה רק אחרי תשעה באב מותר להזמין את המכשיר??(למרות שהייתה לי מחשבה כזאת שבגלל שאסור להתחדש אז נזמין את זה רק לאחר תשעה באב).
תודה מראש!
יום טוב

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 4:44:44 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אפשר להזמין לפני שבת, ויגיע אחרי תשעה באב.