מושגים

השאלה: בס"ד

שלום!
השאלה שלי היא מהו ההסבר של המושגים האלו:
.1. "בין כסה לעשור"
.2. שמחת תורה
.3. עשרת ימי תשובה
.4. ארבעת המינים
אני מקווה שתענו לי במהרה שירן!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 9:00:53 PM
בס"ד

שלום לך שירן

המושגים 1, ו 3, הם זהים שניהם עשרת הימים שבין ראש השנה ויום הכיפורים, ראש השנה שמו גם "כסה" שביום זה מתכסה הלבנה, ראש חודש, ולכן בין כסה לעשור היינו בין ראש השנה ויוה"כ. ואלו הם הימים שהקב"ה קרוב לעם ישראל וממילא יכולים לעשות תשובה ושמם ג"כ עשרת ימי תשובה.
שמחת תורה הוא היום השמיני של חג סוכות שבו מסיימים את התורה ומתחילים שוב את קריאתה, ולשמחת סיום התורה והתחלתה עושים בני ישראל יום שמחה לפני הקב"ה.
ארבעת המינים כל ימי הסוכות ניטלים 1. אתרוג 2. לולב 3. הדס 4. ערבה. בשעת התפילה והודאה לקב"ה על השנה החקלאית שעברה ותפילה לשנה חדשה.

בברכת שנה טובה