מוסיקת אקפלה בשלושת השבועות

השאלה: האם ניתן לשמוע מוסיקת אקפלה ממחשב בשלושת השבועות? ושלא דרך מחשב, בקונצרט אקפלה? האם ניתן להבדיל בין מקצוענים (כגון המכביטס) לבין סתם חובבנים ואנשים שמייצרים מוסיקה פחות טובה?
מחד, זו אינה מוסיקה שנעשית עם כלי זמר אלא רק ע"י קולות של בני אדם, אולם מאידך היא מאוד יפה, וחלק מהשירים הם גם שירים שמשמחים..

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 5:24:49 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

בשלשת השבועות נאסרה שמחה, ועל כן כל מוזיקה המשמחת אין לשמוע אותה, אפילו ווקלי שהיא משמחת אין לשמוע בשלשת השבועות ובייחוד לא בתשעת הימים.

צום החמישי לששון ולשמחה