מוזיקה

השאלה:

שלום כבוד הרב !

אוקיי אז ככה, המקצוע שלי כרגע ומה שאני שואף לעסוק בו גם בעתיד זה מוזיקה בכללי, בפרט אני גיטריסט.
ונכנסתי לא מזמן לעבודה בזה בז´אנר דיי חדש לי.
מה שאומר שאני משקיע הרבה שעות ביום באימוני נגינה, לאו דווקא מהנים, אלא יותר טכניים .

אני ספרדי אגב,
האם הבעיה חמורה מאוד אם אני אתאמן ב9 הימים?
מבחינתי ומבחינת כל אחד שעוסק בתחום הזה, לא להתאמן 9 ימים זה דיי סבל ועלול לקחת אותי אחורה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 1:59:17 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם תחול נסיגה אחרונית (כפי שכתוב במכתב) אזי מותר לשמר, כדי שלא תפסד בכך. אולם להתקדם ולהתפתח נראה שאין להתיר מראש חודש.
גם הצורך לשמר נראה שאין להקל אלא בשבוע זה עד שבת חזון, אבל לאחר מכן אין להתיר עד אחר ט´ באב.

צום החמישי לששון ולשמחה