מבחן לאחר צום

השאלה: ב"ה

שלום רב,
אני סטודנטית באוניברסיטת ת"א.
למרות ניסוינות 3 הבנות הדתיות היחידות בכיתה למנוע מבחן יום אחר צום ט´ באב, נתקלנו בסירוב מסיבות טכניות...
נתנו לנו אפשרות לגשת במועד מאוחר יותר, אך זה ידרוש מאיתנו לגרור זמן רב את תקופת המבחנים, האם עליי בכל זאת לגשת למבחן במועדו המקורי? האם אין בכך הצהרה כי הסתדרתי עם זה?
מה צריך להיות היחס שלי לזה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 3:48:15 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אינני רואה בעיה הלכתית בעניין שאפשר ללמוד לפני ט באב, ומדוע צריך דווקא ביום צום, כשם שלומדים לבחינה ביום א כבר משבוע שעבר ולא בשבת. על כן נראה לי שאמנם אפשר להסתדר עם בחינה אחר יום צום, אלא א"כ יש חשש שמא לא תרגישי טוב, ואז זה דיון רפואי.