לימוד תהילים למבחן

השאלה: ב"ה
יש לי השנה בגרות,בעז"ה על 10 מזמורים בתהילים. במבחן הראשון שהיה לנו בתנ"ך,הוא כלל גם את המזמורים. ולמדתי אותם בערב,לילה-אחרי השקיעה.. האםפ זה בסדר?

האם אפשר לקרוא/ללמוד תהילים מצד הדין? וזו רק החמרה שעד השקיעה אפשר?

יש הבדל בין לימוד לקריאה?
ואם זה לרפואת/ע"נ משיהו?

ואם יש מצב של חוסר זמן?

ואםעוברים על בגרויות שונות,ויש בכל בגרות שאלה אחת-חייב להקפיד שזה היה לפני השקיעה? תודה רבה
מועדים לשמחה:)

וסליחה על ריבוי השאלות!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 4:38:53 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

האיסור הוא באמירת תהילים אבל למוד לעומק למבחן איננו כלול באיסור. האיסור איננו מופיע כדין בשו"ע אלא בספרי הקבלה הדבר הוזכר. אבל כשיש חוסר זמן או שאין ברירה או חולה וכדו´ מתירים לקרוא תהילים בלילה.