לזרוק דף

השאלה:

שלום רב,
האם מותר לזרוק דף שמיועד למסירת פרטי תרומות ועליו דמות של רב הישיבה?
האם זה מכובד, או שזה לא משנה ואין בזה איסור?
דבר נוסף, אני קצת מבולבלת. ישנן דיעות שונות לגבי כל הסיפור של הופעת רחל אימנו בפני החיילים בעת המבצע. עד כמה הסיפור הוא נכון?
תודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/9/2013 9:06:33 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. הלכתית מותר לזרוק דפים אלו, אולם יש אנשים שאינם יכולים לראות אפילו תמונה של רב המוטלת בבזיון הרי שהם גונזים, אולם אלו הידורים שאינם חובה.
ב. אין צורך להתעסק בכך מה היה ואיך, אלא לסמוך על צור ישראל ומושיעו, שיכול לעשות כל נס בכל צורה שירצה, ואין מי יאמר לו מה תעשה, ובודאי שיכול לעשות ניסים בדמות זאת או אחרת. ואלו הם עיקרי אמונת ישראל.