להיכנס למקומות מתואבים לשם קירוב רחוקים

השאלה: שלום!
לפני שבועיים קראתי מודעת דרושים של יד לאחים בו הם מחפשים מתנדבים. ואני ששמעתי הרבה על פועלם התקשרתי לברר במה מדובר.
מדובר במסע הסברה שהם עורכים כנגד מסיונרים שפועלים בחופשת פסח בחוף ניצנים בפסטיבל שנקרא "בומבמלה" (במילים מאד עדינות אפשר להגיד שמה שהולך שם נוגד לרוח ההלכה. במילים אחרות תועבה ממש.). שמעתי גם בעבר על ארגונים של דתיים אשר פותחים אוהלי הסברה במקום במטרות של קירוב רחוקים.
יש לי כמה שאלות בנושא:
1.עד כמה שהבנתי -מטרתם של יד לאחים במקום היא לגלות מי הם הנוער שנכנסים למאהלים של המסיונרים ולפנות אליהם כדי לידע אותם במה מדובר (במילים אחרות לעצור את פעילות המסיון) השאלה שלי היא: האם זו הדרך הראויה? "לרגל" אחרי פעולות המסיון ו"לרוץ" לסכל את מעשיהם ?(זה נשמע קצת כמו משחקי ריגול ילדותיים) או שאולי עדיף להציג את הדרך שלנו- הנכונה, פשוט על ידי מאהלי הסברה בדיוק כמו שעושים שאר הארגונים
2. האם זה מתאים ונכון לחשוף את עצמי למקום שכזה? אני בכיתה י"ב ונראה שאולי אי אפשר לסמוך על זה שאני מספיק חזקה (אני שומעת הרבה את הגישה- קודם תמלאו מצברים-תהיו אתם חזקים, ואח"כ תצאו לחזק!) ושיהיה לי מספיק ידע ובגרות לפעול ולהשפיע בלי שזה יזיק לי (ואולי לא מתאים שאף אדם ילך למקום כזה...). ומצד שני אני חושבת שאני כן חזקה מבחינה דתית ויש לי יכולת דיבור ושכנוע וחשוב לי להשפיע איפה שצריך ואם יד לאחים מבקשים בנות כבר מגיל 18 אולי יש להם נסיון רב יותר והם יודעים שמספיק הידע והנסיון המועט שיש לבת בגילי כדי להשפיע במקום זה?
2. בטח הפסטיבל יהיה מלא חמץ. האם יש בעיה של "בל יראה?" הרי גם אם נהיה רוב הזמן במאהל לא נוכל לשלוט בזה?

תודה רבה וישר כח!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 4:43:02 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. מכיוון שאינני מכיר את הפעילות המדוברת, וכמו כן אינני מכיר אותך, הרי שלא אוכל לענות על שאלותיך. באופן כללי כדאי לפנות ליד לאחים בשאלה הזאת. אבל ברור לי שיש ביד כל אחד הרבה יותר כוחות ממה שהוא יודע ומגלה, וברובם הם טמונים וצריכים להיות מגולים. אבל ברור שכל דבר צריך זהירות והדרכה נכונה. אולם אם יש לך ספק ואפילו הקל ביותר עדיף שלא תלכי למקום בעיתיים, רק מי שבטוח בצדקת דרכו ואין לו ספקות יכול להצליח בדברים אלו.
2. אין איסור של "בל יראה" בחמץ שאינו שלך, כגון של גוי.

חג כשר ושמח