כתמים בשבעה נקיים

השאלה: אני ביום הרביעי בספירת שבעה נקיים. ראיתי על תחתון שחור הפרשה חומה עם מעט אדום. נבהלתי, ומיד נגבתי עם נייר וכשהנייר היה נקי עשיתי בדיקה פנימית עם עדי, הבדיקה יצאה נקיה. לא הייתה לי הרגשה מוזרה וזו הפעם הראשונה שדבר כזה קורה לי. לפני חודש עשיתי בדיקה שגרתית- פאפ והיא יצאה תקינה.האם אני צריכה להתחיל לספור מהתחלה? - מהו גודל גריס?

התשובה

הרב הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 2:06:13 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מספר שאלות בשאלתך, אולם תחילה צריך להבהיר
א. בשבעת הנקיים צריכה אשה ללכת עם לבנים, ולא עם תחתונים צבעוניים.
ג. כמו כן באופן עקרוני אל תאמרי שראית צבע אדום אלא הדבר נראה מוזר, חשוד כאילו אדום, שהרי בד"כ הראיה איננה טובה והצבעים מתבלבלים, ולכן עדיפה זהירות באמירות מהו הצבע שראית.
ג. אם הבדיקה היתה נקיה אין משמעות לכתם שהיה על צבעוני.
על כן את טהורה ויכולה לטבול בזמן.