´´כשרות´´ של ספר

השאלה: ב"ה

שלום כבוד הרב!

רציתי לשאול בנוגע לספרים. קבלתי ספר מהפסיכומטרי ובו קטעי קריאה הלקוחים מספרים שונים ומסופרים שונים. אחד מהם מדבר באופן כפרני ולא טורח לכתוב אלוקים בק´.

1. האם עלי לזרוק את הספר? או לזרוק את קטע הקריאה הנ"ל?"

2. האם עלי לגנוז את המילה אלוקים למרות שזורקים את הספר?

בינתיים אין לספר הזה שימוש מעשי במהלך הקורס, ע"פ הבנתי, הוא ניתן רק כדי "לרענן" את הרגלי הקריאה של המשתתפים בקורס ואין בו קטעים המיועדים לתירגול.
הספר בעייתי לענ"ד מבחינה נוספת. הרבה מאוד מקטעי הקריאה עוסקים בעניינים של בינו לבינה כשזה הנושא היחיד שלהם.

אם אקבל ספר נוסף בעל אופי שכזה, האם מותר להשתמש בו לצורך התרגול?

תודה רבה ויום טוב. ובתקווה שלא יצטרכו לדברים כאלו....

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 11:56:18 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יש לגנוז רק את המילה עצמה, אם היא כתובה ב"הא" ולא ב"ק". שאר הספר את יכולה להשאיר אצלך. כדאי לכתוב מכתב להוצאת הספרים שאת נפגעת מכך.