כרטיסיית נוער

השאלה: שלום!
שאלתי היא בנוגע לכרטייסת נוער של "אגד".
כרטיסיות אלו מיועדות כפי שהם כותבים "לנוער עד גיל 18"..רציתי לדעת עד מתי מותר לי לקנות כרטיסיה זו בלי לעבור על איסור גזל? כל עוד אני לא בת 19 - כלומר אני עדיין בשנתי ה-18?
או שברגע שהגעתי לגיל 18 + יום אחד אסור לי כבר להשתשמש בכרטיסיה זו?
כמו כן, בשנה הבאה אי"ה אני מתחילה את השירות הלאומי.במסגרת השירות אנו מתבקשות (שלא כמו חיילים) לשלם גם נסיעות שמחירן פחות מ9 שקלים, אומנם אנו מקבלות כסף לכרטיס "חופשי-חודשי" אך ישנן בנות המעדיפות להשתמש בכרטיסיות מכיוון שהן לא נוסעות הרבה וכך ניתן לחסוך את הכסף שנשאר לצרכים יותר בסיסיים..
אם כן- האם מותר לקנות גם בשנה של השירות כרטיסיות נוער?
ועוד שאלה קטנה- האם זה נכון שגם אם עברתי את גיל 18 ועוד לא נגמרה לי הכרטיסיה מותר לי להשתמש בה עד שתיגמר?

אשמח לתשובה בהקדם...
תודה רבה מראש,
אמונה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 5:36:57 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

שאלה זו צריך לפנות לדובר אגד, ואם יגידו למה הכוונה בגיל 18. לפי הנכתב בכרטיסיה נראה עד גיל 18, הכוונה עד יום הולדת של 18 שנה, שאז הסתיימו 18, למרות שאת בשנה ה 19.
לפי התשובה לעיל מובן שאין לנסוע בכרטיסית נוער, בשנת שרות.