כפרת חטא

השאלה: לכבוד הרב שלום,

אני בעל תשובה מזה כמה חודשים.
משפחתי גרה בחו"ל ועקב ביקור שלהם כאן
נזכרתי בחטא חמור שחטאתי כלפיהם.
ראוי לציין כי משפחתי היא מסורתית, אינם שומרים שבת ואינם מפרידים כלים, אך הם לא יעלו על דעתם לאכול חזיר ופירות ים ח"ו.

לפני כשנתיים, גרתי אצלם בחו"ל,
וללא ידיעתם השתמשתי במחבת שלהם כדי להכין
חזיר ופירות ים.

הדבר הכי קשה זה יהא להודות בפניהם שעשיתי את זה
ואיני בטוח שאני מסוגל לעשות זאת שמא זה יפגע במערכת היחסים בינינו שגם ככה היא לא כל כך חזקה עקב המרחק הגאוגרפי.
האם ואיך לדעתך אני יכול לכפר על מעשה זה.
האם אני חייב לספר להם?
האם זה יספיק אם אני אשלח להם רב שיגעיל את הכלים?

אשמח לעצה
תודה רבה על עבודת הקודש שאתה עושה כאן!

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 5:52:04 PM

בס"ד

שלום וברכת ד´

אין חובה לספר, השאלה אם תוכל לדאוג לכך שהמחבת תוגעל או שתביא להם מחבת חדשה (טבולה) כמתנה, ותגיד שיש לך עניין במחבת הישנה (מסיבה שונה).
צורת התשובה צריכה להיות בהוספת קדושה בבית שלך ושל ההורים, להשתדל לחזק אותם בכשרות המאכלים והכלים (טבילת כלים, הגעלה חלב עכו"ם), עיקר התיקון הוא במקום שהיה קלקול, אם הקלקול היה בכשרות גם התיקון צריך להיות בנושא זה.