כמה שאלות על אבל

השאלה: שלום רב,
חמי נפטר לפני כשלושה שבועות. בתחילת שבוע הבא יהיה השלושים.
יש לי מספר שאלות אם תוכלו לענות עליהן זה יעזור מאוד.

1. היינו בתהליך של מכירת הדירה אך הפסקנו אותו, עקב התהליך גם
לא קנינו תנור אפיה מטעמי חסכון, האם מותר לקנות את התנור מאחר ואנו כן נשאר בדירה?

2. האם מותר לבעלי לצאת לבית מלון? מסעדות? קניון? לעשות מסאג´? בידיעה כמובן שאין מוסיקה שמחה ולא הולכים להופעות במלון.

3. האם אוכל לקבוע לו תורים לספר, לפדיקור עוד לפני שהסתיימו השלושים?

4. עוד שאלה שאני חושבת שיודעת את התשובה אבל רוצה להיות בטוחה. אחיו שאל האם ניתן להמשיך בטפולי הפריה לפני תום השלושים?

תודה מראש,
היו ברוכים

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 3:19:18 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

המקום ינחם את בני המשפחה האבלה.

1. אפשר לקנות תנור שהוא לצורך כל בני הבית (אשה וכו´) וכמו כן כל דבר שהוא לצורך (תנור וכו´) אפשר לקנות, יש שנהגו לא לקנות דברים משמחים.
2. כל פעולה שהיא לצורך בריאות הגוף והנפש אפשר, אבל לא לצורך הנאה. כמו כן לצאת למסעדה לבד (ללא חברים) אין כל מניעה. גם בית מלון אפשר אם זה לא גורם לשמחה מיוחדת.
3. אין להסתפר עד השלושים, וגם אחר השלושים עד שיגערו בו חבריו מדוע הוא לא מסתפר.
4. מותר, והקב"ה ישלח ברכה והצלחה.

שבת שלום