כמה שאלות בעיקר בענייני אוכל

השאלה: שלום! יש לי יש ארבע שאלות שונות אני מקווה שתענו לי עליהם במהרה.
1) האם על פרי שיש לו כמה מינים צריך לברך שהחיינו על כל מין לבד או רק פעם אחת? דוג´ לפרי תפוח אדום, ירוק.
2) האם מותר להשתמש בשבת במכשיר המיועד לחתוך סלט ירקות?
3) האם בשבת אני יכול לעשות לעצמי המוציא עם שתי פרוסות לחם(אני לא רוצה לאכול הרבה לחם)?
4) ההורים שלי דתים ברמה של מה שנקרא ´עם - ארץ´ איך אני יכול לעזור להם לראות את האמת ולהחזיר אותם בתשובה - המצב הזה כרגע כואב לי מאוד ?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 5:21:10 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. שהחיינו מברכים רק על מינים שהם כלאים זה בזה, אבל צבע אינו כלאים, ועל כן אין מברכים שהחיינו על שני סוגי תפוח.
2. אם הוא מכשיר דק ורגיל אין להשתמש בו בשבת.
3. לכתחילה צריך לחם, אפשר לחמניות פתות, אבל אם אין אפשר לעשות עם שתי פרוסות.
4. כדאי שיתחברו לשכן או חבר שיודע וילמדו איתו דברי תורה וממילא יתחזקו באהבת ד´

כתיבה וחתימה טובה