כללי

השאלה: שלום רב. יש לי כמה שאלות שברצוני לשאול. תודה רבה על הקדשת הזמן :)

1. יש לי חברה שאיבדה את אביה בערך כלפני שלושה חודשים מהמחלה. בזמן שהוא היה חולה היא האמינה מאוד שהוא ינצל וקיבלה על עצמה הרבה מצוות לרפואתו. מכיוון שהוא נפטר היא מרגישה שכל מה שהיא עשתה היה לשוא והיא מרגישה כעס כלפי הקב"ה. כעת היא לא מוכנה להתפלל ואומרת שכשהיא מתפללת היא מרגישה שהיא משקרת והיא מעדיפה לחכות עד שהיא תירגע ותחזור לעצמה. האם עליי להגיד לה משהו על מנת לגרום לה לחזור להתפלל או שעדיף לתת לזמן לעשות את שלו? אם כן מה עלי לומר?

2. יש לי דוד חילוני שבא להתארח לפעמים בשבתות. הוא מגיע עם רכב באמצע השבת ומביא איתו מתנות. מה דין המתנות? גם אם המתנות אסורות, אמא שלי משתמשת בדברים שהוא הביא ביומיום ואילו דברים שמשמשים גם אותי לדוגמא: מתלה כביסה, קרש חיתוך, מחבת וכדומה. בנוסף אני גם לא זוכרת אילו דברים הוא הביא ואילו דברים כבר נמצאים אצלינו ללא קשר אליו. מה עליי לעשות ?

3. האם מותר להניח על גבי הפלטה מגש ועליו להניח מרקים שכבר הורדו מן הפלטה בשבת ?

4. האם יש צורך לשטוף את הכלים הפרווה בסקוצ´ מיוחד?

5. מה דין כלי בשרי שנגע בו מאכל חלבי ולהיפך?

6. מה דין חלב נוכרי בחו"ל?

7. האם מותר להגיד תהילים ביום צום? מה ניתן לעשות ביום שכזה ?

תודה רבה וסליחה על הטירחה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 11:47:58 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. כדאי ליצור קשר עם אדם שהיא מעריכה והוא בעל יכולת להסביר לה את הדברים.
2. כעת מותר להשתמש בדברים שהביא, לא באותה שבת אבל לאחר מוצאי שבת אפשר.
3. לא.
4. יש להקפיד לכתחילה.
5. איך נבלע, אם נבלע בחום יש להגעיל אם נגע בצונן אין צרוך להכשיר אלא לשטוף ולהדיח.
6.יש להמנע משתיה, אלא א"כ זה נצרך כרפואה.
7. כן.