כללי

השאלה: שלום רב,

ילדתי בשעה טובה לפני שבועיים, קראנו לילד נהוראי ושמעתי שנהוראי היה תנא, רציתי לדעת מה זה תנא? מי היה נהוראי בתנ"ך?

שאלה שניה: רציתי לדעת לגבי ספירת נידה האם מותר ללכת למקוה לפני שנגמר ה 40 יום אם מפסיק לי הדימום ואני עושה הפסק טהרה כמו שצריך או שחייב לחכות כל ה 40 יום?

תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 5:11:36 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. רבי נהוראי היה בדור הרביעי לתנאים, (כמאה חמישים שנה אחרי חרבן הבית השני, אמרותיו מחכימות אליהו הנביא היה רגיל לבוא לבית מדרשו. אחת מדרשותיו היא: רבי נהוראי אומר: מניח אני כל אומנות שבעולם, ואיני מלמד את בני אלא תורה. שכל אומנות שבעולם אין עומדת לו אלא בימי ילדותו, אבל בימי זקנותו הרי הוא מוטל ברעב; אבל תורה אינה כן: עומדת לו לאדם בעת ילדותו, ונותנת לו אחרית ותקווה בעת זקנותו. בעת ילדותו מהו אומר? "וקוי ה´ יחליפו כח יעלו אבר כנשרים"[ישעיהו מ], בזקנותו מהו אומר? "עוד ינובון בשיבה דשנים ורעננים יהיו"[תהלים צב].
אפשר לעיין בדעת יש עליו ערך שלם. לא זכור לי שמו בתנ"ך.
ב. אם את נקיה לגמרי וסופרת שבעה ימים אין צורך לחכות את הארבעים יום, אפשר ללכת מיד.

מזל טוב

כתיבה וחתימה טובה