כללי

השאלה: בס"ד
שלום כבוד הרב.
1. לגבי נטילת ידיים של שחרית ונטילת ידיים שלאחר שירותים. קראתי פה באתר שדעתו של הרב עובדיה יוסף היא שהולכים קודם להתפנות ולאחר מכן הולכים לנטול ידיים של שחרית בשביל שהנטילה הראשונה תיהיה הנטילה של שחרית. לא היה רשום שם מה עושים עם הנטילה שלאחר שירותים. האם אני אלך להתפנות, אטול את ידיי ולפני הניגוב אברך "על נטילת ידיים" ואחרי הניגוב "אשר יצר" או שלעשות 2 נטילות שהראשונה היא "על נטילת ידיים" ואחר כך "אשר יצר"? או שבכלל צריך ליטול ידיים של שחרית ואז ללכת להתפנות ושוב ליטול ולברך "אשר יצר"?

2. אם אני ישנה אחרי חצות ולא הספקתי להגיד ק"ש שעל המיטה לפני חצות האם מותר לי להגיד את ק"ש שעל המיטה ולכלול בתוכה את "ברכת המפיל" או שאני צריכה להגיד ק"ש בלי "ברכת המפיל" בגלל שעבר חצות?

3. האם מותר בשבת לפתוח מוצר מזון שיש לו סגירה הרמטית במקום של הסגירה (כמו שפותחים חטיף ביום חול לדוג´) או שצריך לפתוח בשינוי לדוג´ לקרוע לאורך את המוצר כמו: חטיף, ביסקוויטים וכד´...?

תודה רבה ויישר כח גדול.

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 3:18:18 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. יש ליטול ידים קודם עשיית צרכים, לאחר מכן שוב נטילה עם ברכת נט"י ואשר יצר.
ב. על פי ההלכה אומרים המפיל גם לאחר חצות. המקובלים חוששים ואין אומרים המפיל אחר חצות יום. בני אשכנז אומרים.
ג. אם יש מקום חיתוך שרוצים לחזור ולהשתמש בו אסור לפתוח בשבת, אבל סתם פתיחה (כמו פחית) שלא חוזרים ומשתמשים בה, אפשר גם שיש סימון על הקופסא.