כללי

השאלה: כל טוב תזכה למצוות-אמן

שלום לך כבוד הרב
תוכל בבקשה להסביר לי את מה שאני צריך לעשות בתפילת תשלומים
ומתי אני אנוס ומתי לא?

אם למשל בשעה 5 אחר הצהריים אני חוזר מהבסיס ורציתי להחליף ספר או לקנות ספר
שעוסק בתורה ופספסתי את המנחה והערבית וידעתי שיש סיכוי שאפספס אם אלך אבל מצד אחר
החנויות נסגרות לפני 8 לרוב - מה אני עושה במצב כזה?ומה עושה אם פספסתי רק ערבית?
או שפספסתי רק מנחה?
אשמח שתעמיק לי בזה
זה חשוב כי אני נתקל בזה הרבה בזמן האחרון
שרוצים לקנות דברים או תכניות בגלל שעכשיו הערבית זה בשעות הקריטיות שחנויות נסגרות

כל טוב תזכה לאריכות ימים וימים טובים ומאושרים

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 3:20:40 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כל תפילה גוזלת זמן ושעות עבודה, גם המוכר בחנות מתפלל למרות שהוא מפסיד שעות עבודה. וכן אדם קם מוקדם יותר על מנת להתפלל.
אונס הוא מוחלט, אבל אדם שלא מתוכנן או יפסיד קניית ספר (אפילו של קודש) אין זה אונס, הוא יכול להשלים זאת מחר או מחרתיים. על כן הדוגמאות שהבאת במכתבך לא נראות אונס אלא קרוב לפשיעה, ולפעמים כדאי אם יש חשש של איבוד מנחה להתפלל ביחיד ולאחר מכן לצאת לסידורים ולא לפספס מנחה בכלל.