כללי

השאלה: הרמב"ם כותב בהלכ´ מלכים ו,ט: "כל אילן סרק מותר לקוץ אותו, ואפילו אינו צריך לו. וכן אילן מאכל שהזקין, ואינו עושה אלא דבר מועט שאינו ראוי לטרוח בו מותר לקוצו. וכמה יהיה הזית עושה, ולא יקוצנו רובע הקב זיתים; ודקל שהוא עושה קב תמרים, לא יקוצנו."

מה הכוונה:
1 - ´רובע הקב זיתים´?
2 - ´קב תמרים´?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 2:26:52 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

קב היא מדת נפח של 1.4 ליטר - 2.4 ליטר. רובע ממנו הוא 0.35-0.6ליטר.
אם יש יבול זל 1/4 קב זיתים או 1 קב תמרים העץ הוא חשוב ואין לקוצצו כיוון שאיננו עץ סרק.