כללי

השאלה: שלום רב ושבוע טוב ומבורך

רציתי לדעת כמה דברים לגבי השבת ולגבי ט´ באב

לגבי שבת:
הפח אצלנו בבית מחובר לחוט שמוציאים אותו החוצה החוט נמתח - האם זה בסדר להשתמש בפח זה בשבת?

ביצי תנובה - יש על מה לסמוך לגבי הכשרות שלהם?

חיממתי תפוח אדמה וביצים בסיר על פלטה בבוקר אמי מורתי מזיזה את הסיר אל הסטנד של הגז(הגז לא פועל כמובן) ומשפחתי אוכלים מהסיר
שאני חוזר מבית הכנסת אני בא ורוצה לאכול מהסיר האם זה בסדר?למרות שפתחו את הסיר כבר?אבל לא פתחו אותו על הפלטה
(משפחתי לא שומרת שבת בעז"ה יחזרו בתשובה וישמרו)

בריטה בשבת-מותר או אסור לסנן ולהשתמש במים שסוננו בשבת

אם יורד לי דם מהיד בשבת-אפשר לעצור אותו עם נייר?ומה לגבי פלסטר ופד אלכוהול?לפתוח ולשים באיזור

בנוגע לט´ באב:
האם מותר ללמוד בט´ באב מספרים כגון בגן האמונה ארחות צדיקים וכו´ שלא קשורים לאבל?

*בט´ באב אפשר לצפות באינטרנט בדרשות של רבנים מתוך הידברות ואם כן באילו נושאים כדאי?

*ממתי אני נוטל ידיים רק באצבעות?

*ממתי הולכים בקרוקס?

כל טוב

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 1:48:41 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. אין בעיה.
ב. כשרות למהדרין.
ג. אם לא החזירו את הסיר לפלטה - אין בעיה, אין חובה לפתוח על הפלטה.
ד. כבר עניתי.
ה. מותר עם פלסטר או נייר. פד ספוג אין להשתמש.
ו. אין ללמוד בט´ באב אלא דברים של חורבן, הספרים שציינת לא עוסקים בחרבן.
ז. רק דרשות ששייכות לט´ באב. אינני מכיר את האינטרנט שאוכל לעזור לך.
ח. מיום שני בשעה 19:45. חלים כל דיני הצום.
ט. כפי שצויין בסעיף ח.

צום החמישי לששון ולשמחה