כללי

השאלה: שלום רב שבוע טוב וחג שמח

רציתי לדעת מהם המלאכות שאסור לעשות בחול המועד?

האם אחותי שכבר סיפרה אותי כמה פעמים בעבר יכולה לספר אותי בחול המועד(זה לא המקצוע שלה) אבל היא כבר יודעת פחות או יותר

לא הבנתי את מה שאסרו אשמח אם תבארו לי את העניין

רציתי לדעת מה אני כן יכול לאכול מחוץ לסוכה
השנה לא זכיתי לצערי לבנות סוכה ליד הבית אבל יש סוכה ליד הבית כנסת שהוא קרוב אבל עדיין אני לא יכול לכל דבר ללכת לשם כי זה טירחה וגוזל זמן

לכן, רציתי לדעת במה אפשר להקל האם את החטיף כריות שעשוי מקמח חיטה אני יכול לאכול בבית שלי?
מה עוד אפשר לאכול?כל מה שברכתו מזונות אפשר לאכול בבית?

בשבת אפשר לפתוח בקבוק קולה חדש?כלומר להוציא את הפקק בשימוש הראשוני מהבקבוק ולתלוש אותו?

כל טוב

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 12:10:10 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. כל מלאכות שבת אסורות, מלבד הבערה, הוצאה, בישול, ודבר האבד.
ב. לא.
ג. קשה להרחיב במייל ובייחוד לא בחול המועד, כדאי שתעיין בספר עשה לך רב של הרב ח.ד. הלוי זצ"ל.
ה. כל דבר שברכתו מזונות אין לאכול אלא בסוכה, ולכן אפשר לאכול כל דבר שברכתו, שהכל, אדמה, עץ, וכדו´, אבל דברים שקובעים עליהם סעודה אין לאכול אלא בסוכה.

מועדים לשמחה