כללי

השאלה: שלום רב

אשמח לתשובות מהירות ומתומצתות

1.בערבית של מוצאי שבת אני מתכוון בשמונה עשרה ואז יוצא שבקדיש אני אחרי יהיו לרצון הראשון אז עונה אמן לקדיש לא הבנתי אחרי יהיו לרצון הראשון אני עונה לכל הקדיש?מה הכוונה 5 אמנים?

ומה לעשות אם הציבור כבר בקדוש קדוש קדוש ואני רק מסיים עמידה?

ואם הם מגיעים לעלינו לשבח להיות איתם ואז לחזור לאיפה שהייתי?

עלינו לשבח זה כמו קדיש צריך להיות עם הציבור לא?או שרק עניית ברוך השם המבורך ואז להיות איפה שאני?

2.ציצות גלויות בשירותים זה בסדר?או שצריך להסתיר אותן?

3.מה אפשר לעשות לגבי הקצוות של הציצית שנהיות לי בכביסה כמו פונפון

4.בקידוש אני צריך לשתות רביעית מה לגבי אם המשפחה מקפידים עלי בעניין זה?וביקשו שאני לא ישתה את הרוב כי זה לא נראה להם יפה?משפחתי מסורתית

כל טוב ושבוע טוב ומבורך

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 11:59:29 PM
בס"ד

שלום וברכה

1. א. לא הבנתי את השאלה.
ב. לומר קדוש, קדוש עם הציבור.
ג. לומר עלינו ואחר כך להשלים ויהי נועם וכדו´.
ד. עלינו מוגדר כדבר שבקדושה ועל כן צריך לומר עם הציבור.
2. בסדר.
3. אפשר לקשור בסוף החוט ואז לא נפתח יותר.
4. אפשר לחלק ולשתות לאט לאט ואז זה מכובד. כמו כן אם מספר אנשים שותים זה אחר זה ג"כ מועיל.