כללי

השאלה: שלום רב

כמה שאלות

1.מה הכוונה במילה אלה במקרא?

2.אם התפללתי יחיד מנחה כי לא האמנתי שאני יספיק להגיע לבית כנסת ובסוף הצלחתי להגיע למניין בבית כנסת אני יכול להתפלל שוב בלב?
מה אפשר לעשות משהו ?

אם אני במניין שכבר התפללתי אפשר להשתמש במזמורים ובפס´ שמע ישראל ועלינו לשבח להגיד?

בזמן המקלחת אם אני רוצה להתפנות אני צריך לנטול ישר אחרי אם אני רוצה אחרי לגעת בפנים ובגוף?

תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 8:03:47 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. כמו שאנו מסבירים היום.
2. אם אתה יכול לחדש בקשה אפשר להתפלל מנחה כנדבה, אולם אם אינך יכול, וכתוב שבימינו לא מצויה תפילת נדבה, במקרה אפשר להצטרף לדברי קדושה, (קדושה, מודים, עלינו, יג מידות).