כל מני

השאלה: לכבוד הרב שלום ,

יש לי מספר שאלות ואשמח לקבל עליהן תשובה :

1. אדם שלא מודע למצווה שהוא עושה ו\או לא מתכוון בשעת המעשה האם המעשה נחשב לו למצווה? והאם יש הבדל אם האדם מאמין באל או לא .

2. מדוע פרפר חי רק יום אחד?

3. האם אפשר לקרוא קריאת שמע ולאחר מכן לקרוא ספר ?

4. עד איזו שעה אפשר לקרוא את ברכות השחר ?

5. מה השינו שצריך לעשות בקריאת שמע שקוראים אחרי חצות?

6.אדם שמת ומשפחתו החליטה לשרוף את גופתו האם החטא על משפחתו או על הנפטר?

אשמח לתשובה :)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 12:03:12 AM

שלום וברכת ד´

1. כל מעשה מצווה אפילו ללא כוונה הוא מעשה מצווה, יתכן שיש דרגות במתן שכר, אבל עצם המעשה נעשה. אדם שלא מאמין ועשה מצווה ג"כ היא נחשבת לו למצוה, אבל יתכן שאין שכרה גדול. על זה נאמר ריקנים שבך מלאים מצוות כרימון, הוא ריקן אבל מלא מצוות כרימון.
2. פרפר חי שבועיים שלוש, ויש אפילו חדשים.
3. לא רצוי אבל אפשר כשלא נרדמים.
4. כל זמן שקם.
5. יש שאין מברכים אחר חצות ליל.