כיסוי ראש

השאלה: אני לא נוהגת לכסות את הראש, ואין בדעתי לעשות זאת בעתיד. שאלתי האם אני חייבת לכסות את הראש כאשר אני מברכת לדוג´ כאשר אני מברכת ברכת המזון או כאשר אני מברכת אשר יצר  כשאני יוצאת מהשירותים ?? או שאני פטורה בכיסוי ראש בזמן הברכות כיוון שאין אני מכסה את הראש ביום יום ?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/9/2013 7:39:32 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כסוי ראש של ברכה וכסוי ראש לצניעות אלו שני מושגים. כסוי ראש של ברכה הוא מכבוד הברכה ואילו בגלל צניעות הכיסוי ראש הוא בעיקרו בפני אחרים ולא בפני עצמך.
על כן יש מקום לכסות ראש לברכה, אפילו מי שלא מכסה ראש לצניעות.