כיבוד הורים מול ישיבה

השאלה: שלום כבוד הרב,
אני שמינסט בישיבה בטבריה הוריי לא שומרי תורה ומצוות חזרתי בתשובה בגיל 13.
עכשיו אני נמצא בשלב של בחירה של ישיבה גבוהה לפני הצבא לשנה הבאה והוריי לא מרוצים שאני הולך לישיבה במיוחד אמי ויש על זה הרבה וויכוחים בבית ולפעמים הויכוחים לא נעימים עם צעקות, אני לא מצליח לפעמים לשלוט במילים שיצאות לי מהפה... אימי כל הזמן אומרת לי כמה שאני לא מסוגל ללמוד תורה ואני שומע את זה מי שאני קטן על כמה שאני לא מסוגל לכלום.
ואני לא יודע איך אפשר להצליח לכבד אמא שלא מועדדת אותי לעשות/ללמוד/לנסות אלה רק אומרת לי כמה שאני לא מסוגל.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 7:22:05 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

באופן כללי הנסיון שלך קשה מאד, מכיוון שכיבוד הורים היא מצוה חשובה ומאידך המשך לימוד הוא חשוב מאד, ועל כן ברור שהנושא צריך לרדת מסדר היום במשפחה שלכם, העצה לעשות כן היא על ידי הפניית אדם אחר אל ההורים, כגון קרוב או חבר טוב שהוא ידבר אתם וינסה להסביר, אמנם לא ברור שיצליח אבל לפחות יוריד את הלחץ ממך.
השתדל להתאזר באורח רוח ובשמחה רבה שזכית להכיר את דרך האמת וכעת אתה מתעלה יותר.