ירידת גשמים טרם בקשתם

השאלה: שלום כבוד הרב.
ב"ה, בר"ה זכינו לכמויות יפות מאד של גשמים ברחבי הארץ.
נושא זה עורר במשפחתי את השאלה האם גשם, שהוא דבר כה מבורך, יכול להיות "קללה" בשל ירידתו "טרם זמנו"?
שהרי, רק לאחר סוכות נתחיל בבקשתו...

האם נכון לומר שבימינו, משחסר לנו ביהמ"ק, לא נחשב הגשם שיורד טרם זמנו כקללה?
שהרי, התאריך שנקבע נבחר משום אותם יהודים שעלו לביהמ"ק והיו צריכים להספיק לחזור הביתה..

שנה טובה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 5:04:14 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

עיקר הבעייה היא בירידת גשמים בסוכות ובלילה הראשון, ובספר חמדת ימים כתב שאם ירד גשם קודם החג אין בכך סימן קללה, וררק כאשר התחיל לרדת בחג יש סימן קללה, אבל אם ירד קודם והמשיך אין בכך סימן קללה, הובא גם בערוך לנר (סי´ תרלט ס"ק לט).

שנה טובה, חתימה טובה