יילודה

השאלה: שלום רב,
שאלתי היא, אני בהריון, חודש שמיני. רכשתי מוצרים לתינוק אך עדיין לא לקחתי אותם מהחנות. האם לקיחת המוצרים לביתי לפני לידת התינוק היא אסורה מבחינת הדת? ו/או מאיפה בא העניין של "חוסר מזל" בהבאת דברי התינוק לבית לפני לידתו? האם זה מהיהדות או שמא מדובר באמונה טפלה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 2:49:54 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין כאן איסור הלכתי כלל. יש כאלו שחששו שמא חלילה יגרם דבר מה בלידה ואז הצער גדול יותר, ועל כן לא רצו להביא הביתה, אבל אין בזה איסור. זו לא אמונה טפלה אלא הליך פסיכולוגי, מי שלא חושש מכך יכול להביא הביתה דברים שקנה ללידה.

מזל טוב