יז בתמוז

השאלה: 1.האם בצום יז בתמוז מותר לשמוע שירים(אבל מבלי להנות מהם יותר מידי,הכוונה זה לשמוע שירים רק כדי להעביר זמן)?
2.והאם מותר לשבת ליד בריכה מבלי להכנס אליה?
(וכל הפעולות האלה נעשות עם מחשבה על צום יז בתמוז)
3.האם מותר לצחצח שיניים בתום יז בתמוז?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 4:19:52 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. החל מי"ז בתמוז אין לשמוע מוסיקה של שירים ורקודים, ואין לשמוע גם מוזיקה להעביר את הזמן, כשם שחלילה ויש אדם אבל איננו שומע מוזיקה להעביר את הזמן.
2. מותר לשבת ליד בריכה וגם להכנס אליה עד ר"ח מנחם אב. ולספרדים מותר עד ט באב.
3. לכתחילה אסור, אולם למי שמאד מצער אותו שלא יכול לצחצח שיניו יכול לצחצח, ובלבד שיזהר שלא יכנסו מים לגרון.