יוצאת

השאלה:

שלום רב,
אני יוצאת מזה כמה חודשים עם בחור דתי בן 18 שאני מכירה כבר יותר מ-3 שנים.
אני כיום בשירות לאומי (שנה ראשונה) וב"ה הקשר מתפתח בצורה חיובית, הכל כמובן במסגרת ההלכה ובקדושה וטהרה ברוך ה´.
אימו של הבחור נפטרה לפני כשנתיים (מסרטן) בתקופה בה הכרנו.
לפני כחודש הוא הציע לי להתלוות אליו לעליה לקברה לפני יו"כ. שוחחנו על זה בינינו והבנתי ממנו שזה חשוב לו שאהיה שם איתו אך כמובן שזה יהיה ברצוני המוחלט.
אני,מבחינתי רוצה מאוד ללכת איתו ולהיות איתו שם. אני מאמינה שזה יחזק את הקשר בינינו וזה מהווה נקודה שיכולה רק לפתח את הקשר וח"ו לא תזיק.
השאלה שלי היא מבחינה הלכתית-אני לא בקיאה (לשמחתי) בהלכות הנוגעות לנושא זה ולכן שאלתי לרב- האם יש עניין הלכתי כלשהו שאוסר עלי לעלות איתו לקבר אימו?או לא אוסר, אך האם יש בכך בעיה הלכתית כלשהי?
אשמח לקבל תשובה בהקדם כיוון שערב יוה"כ מתקרב אלינו לטובה.
חתימה טובה לרב ולכל בית ישראל.
רב תודות.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 4:58:58 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין איסור הלכתי. אולם צריך ללכת עם עוד אנשים כדי שלא להגיע למצב של ייחוד בבית החיים.

חתימה טובה