יום השנה של הנפטרת

השאלה: אמי נפטרה ב-ט´ בתמוז תשעא שנת 2011

כבוד הרב!!!
רצוני לשאול מתי לפי איזה תאריך מתי עורכים את הסעודה ,שמסתיימת השנה שלה , האם בחודש ה-11 או בחודש ה-12 של השנה הראשונה
שאלה נוספת:
בשנה הראשונה של הנפטר , כשעורכים הזכרה בכל חודש ויוצאים לבית העלמין , מתי הזמן הנכון לערוך זאת , האם בראש חודש או בתאריך הנפטר.?

לאחר שאנחנו קיבלנו תשובות מכמה אנשים שזה לפי הדת שלנו
נאמא לנו שניתן לבצע את ההזכרה ואנחנו לא מבינים מה מותר ומה אסור
שאלתי עם הכן אנחנו עושים נכון או לו
האם מותר לעלות לקבר פעמיים ?
החודש הנ"ל בראש חודש סיוון שחל ב-22.05 אנו עורכים הזכרה ואנו רוצים ללכת לבית העלמין , וב-29.05 ערב יום הפטירה שזה חל ב-ט´ בסיוון
שזה ט´ בתאריך העברי של הנפטרת האם מותר ללכת לבית העלמין
אשמח לקבל תשובתך בבקשה בדחיפות האפשרית למייל בבקשהלפקס
או ל-077-5591283
בתודה עדנה

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 11:47:56 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כל האזכרות הם לפי יום הפטירה, אצלכם ט´ תמוז. כמו כן עדיף לעשות את הלימוד והסעודה בי"ב חודש, וכן את הקדישים והתפילות. אין צורך לעשות בר"ח רק בתאריך הפטירה.