יום הולדת עצוב

השאלה: שלום רב...
אני כותבת כאן היום-יום ההולדת שלי...
אני לא יודעת איך להתחיל אבל זה ככה...
כמו שאמרתי היום זהו יום הולדתי ואני בת 17 [מזל טוב לי]
ועכשיו אני אסביר למה איחלתי לעצמי מזל טוב...
היום אני לא מרגישה בכלל שיש לי יומולדת אף אחד אבל ממש אף אחד לא איחל לי מזל טוב לא ברכו אותי שום יחס כלום כאילו עוד יום רגיל וזה לא שלא ידעו אני שבוע שעבר אמרתי להורים שלי ייאאא עוד שבוע בדיוק אני בת 17..לאחים שלי גם אמרתי את זה..וגם חברות שלי ידעו ובכל זאת אין יחס ובכל זאת כמה שזה נשמע קטנוני מילה אחת טובה שזוכרים אותך עושה משהו..ואני לא צריכה מתנה רק מילה טובה...
ועוד כמה שזה יום של ברכות וסגולות קיללו אותי בו איחלו לי שאני אהיה חולה[ח"ו]אבל ה´ יהפוך קללות לברכות ושיהיה רק טוב בעזרתו אמן!!
אז זהו הוצאתי מה שהיה לי בלב לפחות אני אאחל לעצמי שנה טובה ומשגשגת של בריאות ואושר!!!הצלחה בלימודים וכןן הלאה ושה´ שהוא בטוח יודע שהיום הזה מיוחד בשבילי ישמע את כל תפילותיי..!!!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/9/2013 11:48:35 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

גם אני מאחל יום הולדת שמח, ונראה לי שהיום אין לאנשים "ראש" ליום הולדת, המלחמה והמתח אינם מפנים את הראש לחגיגות, ועל כן נראה לי שאנשים לא התקשרו. בכל אופן יום הולדת איננו יום למזל טובים, אלא להתבונן פנימה מה עשיתי ומה התקדמתי השנה, וכיצד אני רואה את השנה הבאה.