ידע וירידת הדורות

השאלה:

שלום,

אינני טוב בשמות אך זוכר ששמעתי בשיעור מסוים על רב (אולי מתקופת התנאים) שבזמן שהוציאו את הספר תורה עד לבמת החזן הוא סיים ש"ס!!!!!

ידוע על ירידת הדורות, אך לגופו של עניין-האם בדורנו אפשר למשל להגיע לרמה כזו?

תודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 11:33:35 PM
בס"ד

שלום רב

גם אני אינני יודע אם אפשר לעשות כן, מה שבטוח הוא שאפשר להשתדל לסיים הרבה מסכתות בזמן זה, והעיקר לא לבזבז את הזמן, ולנצלו כמה שאפשר. (אני שמעתי סיפור כזה על הגאון משה פיינשטיין זצ"ל, שהשלים מסכתות וש"ס בזמן של הולכת ספר התורה, אולם לא בפעם אחת אלא בתקופה ארוכה)

חג כשר ושמח