טעות בצעירותי

השאלה: שלום כבוד הרב.
ברצוני לשאול דבר שמטריד אותי זמן רב,ואני לא יודעת איך לפעול.
כשהייתי צעירה,בערך בכיתה ג או ד הייתי נוהגת לקחת דברים שלא שלי.
בבית לפעמים היה כסף מזומן של אחי,ואני הייתי לוקחת אותו לעצמי בידיעה שזה שלו לרוב.
אני לא יודעת לכמה הסכום הצתבר באותו זמן,אבל אני מתארת לעצמי שזה בסביבות ה-300 או 400 גג..ויכול להיות שאני טועה בהערכה שלי,אוליי יותר אוליי פחות.יש לציין שלרוב הייתי לוקחת שטרות של 20 אבל אין לדעת כמה שטרות כאלה מצאתי..
עברו הרבה שנים מאז,היום אני בת 17,ואני מרגישה שאני חייבת לכפר על זה..מצד ראשון אני ארגיש בושה גדולה לספר לו את זה (כיום הוא בן 28) כי אני מפחדת שהוא יראה בי גזלנית ולא ייתן בי אמון.
אני ממש מצטערת על אותם מעשים..למרות שהייתי אז ילדה קטנה יחסית לעכשיו שלא כלכך מבינה מה החומרה של המעשים הללו.
בבקשה תאמר לי מה עליי לעשות? להתוודות ולהחזיר לו את הסכום שאני אפילו לא יודעת כמה הוא? אני מפחדת נורא.
הלוואי וכל זה בכלל לא היה קורה.
אשמח לתשובה
תודה מראש

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 10:17:41 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

קטן שהזיק אין חובה לשלם, אבל כבר כתב המ"ב שלפנים משורת הדין יש להחזיר, ועל כן כדאי לעשות לפנים משורת הדין ולהחזיר את הכסף, אפשר לקנות לאח איזה דבר שהוא צריך ולתת לו כמתנה אם יש חשש שבגלל החזר חוב זה יגרם נזק יותר מתועלת.