טהרת המשפחה

השאלה: שלום,

1. פעם שמעתי שלפי הגמרא רשום כי נשים צריכות לספור רק 2 ימים נקיים אחרי נידה ורק בגלל הספק או משהו כזה אז החליטו רבנים גדלים שזה יהיה 7 ימים נקיים, האם זה נכון?
2. אם אישה לא שומרת נידה בחודש מסויים (אם בד"כ כן) ובאותו החודש היא נקלטת להריון האם יש משהו שעליה לעשות על מנת להיטהר שוב?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 2:17:45 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. השאלה איננה פשוטה, שהרי בזמן התורה היו נדות וזבות, ויש להם שני דינים, וטהרתן שונה, אולם אז היה בית מקדש וקורבנות, אולם בימינו שאין לנו קורבנות ובית מקדש, חכמים התקינו שכל אשה יש לה ימי ראיה ואחר כך ימים נקיים, ולאחר מכן טובלת, ואין אפשרות לשנות.
2. אשה שלא טבלה עדיין טמאה ואסורה לבעלה, אפילו שעברו ימים ולא טבלה עדיין היא טמאה לבעלה, ובכל ביאה יש איסור, ועל כן צריך לטבול אחר ספירת שבעה נקיים, כפי שעושים לאחר ראיית דם. אלא א"כ היו תנאים משתנים שלא פורטו בשאלה, כגון האם שמרתם מספר ימים ורק לא טבלת, או כדו´, אבל באופן כללי צריך טבילה על מנת לטהר את עצמך.