חתולה

השאלה: שלום,
יש לי חתולה בחצר שהמליטה גורים
חתולים ממליטים 3 פעמים בשנה
ובגלל זה יהיה לה מאוד קשה והיא יכולה למות
אז רציתי לשאול אם מותר לעקר
בגלל שאם לא נעקר אותה היא תמשיך ללדת וההורים שלי יצטרכו להעיף אותה ביחד עם הגורים לאיזשהו מקום

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 3:26:59 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

איסור עיקור חתולה הוא חמור ואין להתירו. יש פעמים שהתירו על ידי מסירה לגוי ושהוא יעשה על ידי שתיית כוס, אבל זה לא רצוי ודחוק הלכתית.
הנטייה לעקר בעלי חיים היא לא טבעית, שהרי החתולה רוצה לחיות חיי טבע בריאים שלה, והשמוש בבעלי חיים לצורכי אדם (שלא מחוייבים) יש בכך הגבלה ואולי מעט התעללות בבעלי חיים. על כן איני יודע מה עדיף האם חופש בעלי החיים או התנאים שאנו נותנים להם. זאת שאלה שעדיין צריכה פתרון. בכל אופן הלכתית קשה להתיר סרוס חתולה לשעשוע.

מועדים לשמחה