חשמל סטטי בשבת

השאלה: שלום כבוד הרב,

האם "כשמקבלים" חשמל סטטי בשבת יש בכך בעיה ?
מה אם כשהדבר נכפה ? לדוגמא בשבת האחרונה התברר שהשמיכה שלי מעבירה הרבה חשמל סטטי וכשניסתי להוריד אותה מהמיטה היו הרבה רעשים של חשמל למרות שנסיתי להוריד אותה בעדינות (זה כבר כבר לפני זה אך חשבתי שזה נדיר ולא קורה כל פעם),האם יש כאן חילול שבת ?

אותו דבר כשניסיתי להוריד מכנסים ולהחליפם לפיג´מה היו רעשים של חשמל סטיטי למרות שהורדתי אותם בעדינות,האם יש כאן חילול שבת ?

או כשלפעמים מקבלים חשמל סטטי מידית של דלת ?

תודה !.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 7:51:14 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כשעושה בצורה תמימה, דהיינו ללא כוונה להפיק ולשמוע קולות אלו יכול לנער את הבגד וכן ללובשו ולפושטו.

חנוכה של שמחה ואורה