חרקים וכשרות במזון

השאלה: לצערי הרב במשפחתי אין מקפידים על עניינים מסויימים בכשרות המטבח ואין בכוונתם לשנות ממנהגם כנראה. שתי שאלות- 1. ירקות חסלט שרק נשטפו בזרם מים ללא השריה, האם מותר לי לאכול? האם יש הבדל האם מבשלים אותם או שנאכלים חיים? 2. מהי הדרך הפשוטה ביותר בה אפשר להשתמש במיקרוגל גם לחלבי וגם לבשרי? האם ניתן להקל בדיעבד, אם כן באיזה מציאות? תודה רבה מראש!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ג ניסן תשע"ו 16:13

בס"ד

שלום וברכת ד'

1. מחברת חסלט אם הירק עבר שטיפה טובה וחזקה תחת מים אפשר לאכול. בודאי בבישול אפשר להקל יותר.

2. עדיף להשתמש בכלים סגורים או בעטיפת ניילון. כמו כן לאחר 24 שעות ג"כ אפשר להקל.