חס ושלום דברי כפירה של הרב קוק

השאלה: בס"ד

יש לי מכר שלמדנו ביחד, לאחרונה הוא מדבר על נושא אשר מקשר את הרב קוק זצ"ל חס ולום לדברי כפירה ועוד.
לי אין מוסג בנושא הרב זצ"ל - אני לומד קצת דרך מכון מאיר באינטרנט וזהו ואין לי שום ידיעה בדבר ואף איני אוצה לעסוק בזאת.
במקום בו הבחור לומד למדו את הנושא..והוא מדבר על זה בלהיטות... אני( הכותב) חתלתול ולכן איני מדבר על אריות...ניסיתי להגיד לו שאל לו להתעסק עם זה...יש לך עוד מספיק מה ללמוד...למה לך חס ושלום להסתכן בהוצאת שם רע על גדול ישראל...אבל הוא כל הזמן ניסה להסביר לי דברים בנושא ( אני אפילו לא רוצה לזכיר אותם כאן)... אני אמרתי לו שאני ממען לשמוע, אבל יש לי רק דבר אליך. שאתה מתעסק באש ותפסיק עם זה ולך ללמוד הלכות, גמרא, מוסר, ועוד ואל תתן למישהו לגרום לך להתעסק עם זה-הרבה זהירות אתה צריך כאן .
הייתי רוצה לקבל מידע בשביל הבחור הזה, שיראה לו שמה שהם לומדים אינם נכונים, שיעשה תשובה ומחילה, חבל לי עליו הוא בחור טוב, פשוט לימדו אותו משהו והוא בלע את זה... כמו כל לשון רע עסיסי.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 12:26:30 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אני אינני יכול לעזור. אבל כדאי שתחפש אדם שאותו בחור מכיר ומעריך, אולי למד אצלו וכדו´, שהוא יפנה לאותו הבחור ויפעל עליו שלא ידבר לשון הרע חלילה. צריך לברר קודם שאמנם הבחור מעריך את דעתו של אותו אדם.

שבת שלום