חלום

השאלה: שלום הרב !
היום בלילה חלמתי שחברתי רוצה לפגוע בחבר שלה משום שהוא הלך עם חברה שלה,ובכך היא גרמה להם לתאונה.
אח"כ חלמתי שאני בסופר והמוכרת אמרה לי שאני צריכה לשלם לא זוכרת בדיוק את הסכום,ומישהו הביא לי 50 שקל.
השאלה שלי היא , האם זה טוב שנותנים לך כסף בחלום או שלא.. ועם החברה שלי על מה זה החלום בעצם ..
תודה..:)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 3:44:57 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

דברי חלומות לא מעלים ולא מורידים. כדי שחלום יהיה רציני צריך לדעת מתי הוא נחלם, והאם לא היו דברים במשך היום שגרמו לכך, כגון האם דברת על החברה ההיא באותו היום או חשבת עליה. באופן כללי לא כדאי להתעסק בחלומות אלא בדברים מצאותיים, להרבות מצוות, כבוד אב ואם, חסד, עזרה לזולת, ובזה יש רק טוב.