חילול השם

השאלה: שלום כבוד הרב..

האם זה שאני שומרת צניעות ותורה בבית וע"י זה גורמת סלידה למשפחה שלי משמירת תורה אז זה חילול ה´?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 5:45:12 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

חילול השם הגמ´ אומרת היא בדברים שאינם הלכתיים, אלא עושים רושם רע, כגון אדם שלווה ולא משלם, וכן הולך בצורה לא מכובדת. אבל אדם שמקיים את המצוות אפילו אם יש בו חילול השם, אין עצה ואין תבונה כנגד ד´. כגון אדם שיאמר ששמירת שבת גורם לחילול השם, אין זו טענה, כיוון שהקב"ה מצווה על שמירת שבת. על כן חזקי ואמצי המשיכי בדרכך. אבל השתדלי להרבות אהבה בינך והורייך.