חו´´ל

השאלה: אני וחברה שלי מתכננות לטוס בסוף ינואר לדרום אמריקה ל3 חודשים לטייל..
אנחנו מתכננות את הטיול כך שבכל שבת אנחנו נמצאות בבית חב"ד כדי לא לחלל ח"ו שבת.. אך יש כמה מקומות שאולי לא נמצא בית חב"ד ולכן יש לי כמה שאלות..
1. אם אנחנו קונות כרטיס לאוטובוס (ביום חול) המגיע למקום מסויים מראש והנהג הינו גוי והזמנים נכנסים לזמן שבת האם זה חילול שבת?

2. אם גוי הכין אוכל כשר בשבת - (ואנחנו לא משלמות על האוכל בזמן השבת אלא לפני או אחרי), האם מותר לאכול?

תודה רבה..

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 2:08:19 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

בהצלחה בטיול.

א. אם לא יורדים ועולים בשבת, דהיינו כל השבת באוטובוס שהחל לנסוע לפני שבת אין בעיה.
ב. אם הוא הכין עבור יהודי אין לאוכלו, שהרי בושל בעבור ישראל בכוונה.