חברה

השאלה: שלום אני בת 20 ולקוית שמיעה וכשהייתי בערך בת 13 הייתי בצהרון ללוקויי שמיעה ושמעתי שתי מורות מדברות ואחת אמרה שהיא דואגת לילדה אחת שהיא רואה אצלה הידרדרות , אז אמרתי למורה "תסירי דאגה מיליבך" חשבתי שכול בני הנוער שיש להם את גיל המרד בסוף הם חוזרים כך גם היא , אבל לפניי שבועים פגשתי את אותה ילדה והיא חזרה בשאלה (גם אחיה חזר בשאלה) אז רציתי לשאול אם זה אשמתי שהיא חזרה בשאלה כי אנילא יודעת אם המורה שמעה לי או לא .. ועכשיו אני חושבת שאולי היא לא היתה צריכה להקשיב לילדה קטנה .. מה אני עושה??זה מכניס אותי למחשבות ועושה לי רע .אני מפחדת שזה אשמתי שהיא חזרה בשאלה ואם המורה היתה מדברת איתה אז היא היתה עדיין דתייה .. מה לעשות ?? מחכה לתשובה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 1:07:11 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לדעתי מי שטפלו בנערה (שאת מספרת עליה) היו אנשים אחראיים ובוגרים שלקחו בחשבון הרבה שיקולים, שאת ואני אינם יודעים אותם, בדרך כלל הצוות המטפל שומע הרבה דעות מהרבה אנשים המכירים את הנערה ולבסוף מחליט על צורת טיפול או אי טיפול, כל אלו שיקולים מקצועיים, יתכן שדבריך היו חלק ממערכת שיקול הדעות שהם עשו, אבל הם לוקחי האחריות הם שהוכשרו לטפל בנערים ונערות, ועל כן לא נראה שיש לך חלק בעניין. אדרבא ישנה חובה לכל אדם שנשאל לומר את דעתו האמיתית, מה נראה בעיניו, אם הדבר נעשה מתוך אמת ורצון כן לעזור. כיצד המציאות מסתדרת אין אדם שיודע ומבין, אלא "א-ל דעות".