זכר לחורבן בבית חדש

השאלה: אני בונה בית חדש ורוצה להשאיר קטע לא מסויד זכר לחורבן.אמרו לי שזה צריך להיות מול הפתח.זה יוצא באמצע הסלון וזה מאוד מפריע לי.האם אפשר למקם זאת במקום אחר בולט אבל פחות מפריע?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 12:07:00 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כתוב בשו"ע (תקס סעי´ א) "ומשייר מקום אמה על אמה כנגד הפתח בלא סיד". אמנם הובאה דעה שכנגד הפתח היינו ליד הפתח, אבל בשערי תשובה דחה דבריו והכריע שיש לעשות כנגד ממש שכל הנכנס ויוצא רואה את האמה. על כן יש להשתדל לעשות כנגד ממש.