זוגיות

השאלה: בס"ד

שלום כבוד הרב

התחתנתי לפני 5 חודשים.. ומאז שהתחתנתי, אתה בטח שומע את זה הרבה, הבנאדם השתנה ב 360 מעלות שלילי הכי שלילי שאפשר
היה לנו ריב ממש ממש ריב לפני חודשיים בערך והגענו כבר לרבנות בשביל להתגרש, בגללו בלבד! זה שרבנו ועשינו דברים ביחד וכל הדברים הרעים שהיה לנו זה היה ביחד, ברור שגם אני אשמה.
אבל במקום להתמודד איתי שאני אשתו הוא החליט לערב את כל המשפחה שלו, את אמא שלו ששונאת בלשון המעטה דתיים, מקללת אותם, בפגישה הראשונה של אמא שלו עם ההורים שלי היא כל כך דיברה על הדתיים בצורה שלילית והרבה קללות עליהם. ואחים שלו בלשון המעטה אפיקורוסים. הוא אמר שאח שלו הגדול למד יהדות והוא שאל אותי למה שלא יהיה לו פייסבוק? זה לא שאלה של דתיים. הוא לא מבין את הדת אניא גם לא יסביר לו כי אמא שלהם מכניסה להם שנאה על הדת. אחותו טוענת שהיא חזרה בתשובה, והיא מסכסכת בנינו עוד לפני שהתחתנו, אפילו בעלי אמר לי את זה, היא ניסתה להפריד בנינו עוד מאז. ועד עכשיו היא מתערבת ובעלי אומר שלא והוא אומר שגם המשפחה שלו לא מתערבת זה שקר מוחלט, כי ראיתי הודעות בפון שלו.
אז כשנפרדנו לפני שהלכנו לרבנות, נכנסת להריון וכתבתי לו בהודעות ונסיתי לצלצל אליו הוא היה מנתק שיחות מעביר אותי לתא קולי כל שיחה ושיחה ואני מביטה לך הרב שכל השבוע הייתי מצלצלת ולא היה מענה או שהוא היה בשיחה ממתינה עם המשפחה שלו כדי לעדכן אותם. אז לקחתי כדור והפלתי לצערי הרב. ואף אחד לא יודע מזה, כי היה לי קשה גם ככה.
והיו רושמים לו בהודעות "שתתפוצץ.." "היא מנסה שתקנא.." הודעות של היצר הרע.
וכשחזרנו אמא שלו אירגנה את כל האחים שלו בבית שכולם יצאו נגדי, היה הרבה קללות לשון הרע רכילות הוצאת שם רע כל הדברים שהתורה נגד אליהם, ואת הרוב עשתה אחותו "שחזרה בתשובה" שדוגלת כנראה במלחמות. והוא מגן עליהם ולא עליי שאני אשתו.

הוא רוצה שנלך ליעוץ, אני לא יודעת אם יש טעם, וגם אם נלך הוא בן אדם שרגיל לשקר להתגונן, להכחיש וכל הדברים שהורסים שלום בית.

מבקשת שהרב יביא לי הצעה טובה.

תודה רבה על הזמן
מיטל

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 10:24:54 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כדאי ללכת לייעוץ, אנו מאמינים בני מאמינים שאפשר לתקן כל זמן שהנר דולק, ועל כן אין דרך טובה יותר מאשר ייעוץ זוגי, וללכת מתוך פתיחות ורצון לקבל את דברי היועץ.

בהצלחה