התרת נדרים

השאלה: כבוד הרב שלום רב,

שאלתי שאלה:

.אחת לפעמים קורה לי שיש לי מחשבות תורדניות:למשל אמרתי במחשבות ואולי בשפתיים (לא בקול): אני נודרת נדר שאני יתרום כל החיים
ואחרי כמה שניות אמרתי בלי נדר
אבל אני לא יודעת אם עבר יותר מכמה שניות.

השאלה שלי אם אפשר לעשות פתח, ולהתיר את הנדר שכן אני לא יכולה לתרום כל החיים
וזה לא בכוונה

ונתת לי תשובה:בסד
שלום רב.
אם תוך כדי דיבור אז אין צורך בהתרת נדרים וכן אם לא הוצאת מלים בפה.

רציתי להבין את התשובה: אני אמרתי בלחש לא בקול, האם אפשר כדי שאני יהיה רגועה, לעשות התרת נדרים?
האם אפשר להתיר נדר שכזה? תודה מראש.

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/9/2013 8:51:46 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

נראה שאם הוצאת בפה אפילו בלחש הרי שיש כך משום נדר, ועל כן כדאי לעשות התרת נדרים.