התלבטות (צריכה עצה)

השאלה: שלום

אני זקוקה לייעוץ, אני מתנדבת במקום מסויים שהוא בשעות הבוקר ולאחרונה אני מחפשת עבודה. הבעיה היא שאם אני אמצא עבודה, אני אצטרך לעזוב את התנדבות ואני לא רוצה לעזוב. השאלה שלי מה כדאי לעשות? מצד אחד אני זקוקה לכסף וכולם מאיצים בי לחפש עבודה אבל מצד שני אני מאוד אוהבת ללכת להתנדב שם (למרות שזה רק פעמים בשבוע) אבל חוששת שאני אצטרך לוותר על זה לגמרי. מה יותר חשוב? האם אישה חייבת לעבוד?

אשמח לדעת את דעתך/דעתכם..תודה מכל הלב!!! תודה על העזרה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 1:23:33 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

תחילה אדם צריך לדאוג לעצמו ולא להיות לנטל על הציבור, ועל כן פרנסה היא הדבר הראשוני שחייב כל יהודי, והיו חכמים שעסקו בעבודה (פחמים, חקלאים, רצענים וכו´) ובלבד שלא יפלו על הציבור, וחכמים גדולים עבדו בתקופות מסוימות ולמדו רק תקופות מסויות, והכל כדי שתהא להם פרנסה. אנו לומדים שחשיבות הפרנסה העצמית היא גבוהה ביותר. על כן עליך להשלים את פרנסתך, ולעניין ההתנדבות זה כבר הידורי מצוה, ועל כן נראה שתחילה יש להעמיד את הפרנסה ולאחר מכן את הידורי המצווה. אני בטוח שאדם שיש לו את הנטיה לעזרה לזולת יכול להמשיך בכל צורה את הפעילות הזאת, ואם לא בבוקר זה יהיה אחר הצהרים.

בהצלחה